Konyhatechnológia és csomagolás

Konyhatechnológia és csomagolás

Konyhánkon a minőségi alapanyagok mellett nagy figyelmet szentelünk az ételek elkészítésére és csomagolására is, a higiéniai szempontokat szigorúan betartva.
A keszetel.com levesei és főételei pasztörizáló technológiával készülnek. Ennek lényege, hogy minden ételt frissen tálalunk, majd professzionális csomagológép segítségével légmentesen lezárunk. Ezek után kerül sor az ételek pasztőrözésére, mely során 85 Celsius fokon újra hőkezeljük az ételt kb. 20 percig. Ezalatt a leves nem forr fel, a hús és köret nem melegszik túl, nem szárad ki, így minden fogásunk aromáit megtartva élvezhető marad a fogyasztó számára. Ezután azonnal sokkoljuk a zárt ételt 5 Celsius fokra hűtve azt. Ezzel a módszerrel minden fajta tartósítószer hozzáadása nélkül – a hűtési láncot végig megtartva – a csomagolástól számítva akár 30 napig eltartható az étel.

A készételek egyszer használatos, újrahasznosítható, mikrohullámú készülékben melegíthető dobozokban kerülnek a boltok polcaira. Az ételeket hűtőben, a dobozon feltüntetett hőmérsékleten kell tárolni, és a melegen fogyasztandó ételeket fogyasztás előtt alaposan fel kell melegíteni, miután a záró fóliát egy villával néhány helyen átszúrtuk. Így biztosítható, hogy az ételben található nedvességtartalom visszagőzölje az ételt, a túlnyomás és az étel kiszáradásának rizikója nélkül. Az ily módon végzett alapos felmelegítés segít, hogy az étel a lehető legjobb minőségben kerüljön a fogyasztó asztalára. Az ételek kizárólag megfelelő tárolás mellett, és csak a dobozon feltüntetett időpontig tarthatóak el, illetve fogyaszthatóak.

Az általunk használt műanyag doboz 100%-ban újrahasznosított, nem tartalmaz színező anyagot /ezért fekete/, így környezetbarát, ugyanakkor megfelel a legszigorúbb higiéniai előírásoknak is.

Nagy hangsúlyt fektetünk a környezetbarát technológiára és a lehető legkevesebb maradék és ételhulladék felhasználásával készítjük ételeinket.
Kérjük, hogy a környezettudatosság jegyében a műanyagdobozokat lehetőleg szelektív hulladékgyűjtőben helyezze el az ételek elfogyasztása és a doboz kiöblítése után. Így Ön is sokat tehet a környezetvédelemért!